Mijn eerste zoontje is geboren in het Franciscus Vlietland ziekenhuis. Ik ben hier ontzettend goed begeleid en vond het er erg fijn. Maar omdat deze bevalling vlot ging en ik de bevalling als prima heb ervaren, besloten mijn man en ik om ons tweede zoontje thuis geboren te laten worden.
De-Luiermand-Verloskundigen-praktijk

Op de kerstmarkt

Op 9 december ben ik 38 weken en 2 dagen. Ik voel mij nog helemaal prima en slenter de hele dag op de kerstmarkt met mijn moeder en zoontje. Mijn man is zijn zusje aan het helpen met verhuizen in Utrecht. Zijn telefoon wel dichtbij zich voor het geval dat.

Mijn moeder stelt voor om gezellig bij haar en mijn vader te eten. Mijn zoontje die gek op zijn opa en oma is vond dit natuurlijk een prima idee. Met zijn 2 jaar is hij natuurlijk de baas dus eten we bij mijn ouders. Om 19 uur voel ik ernstig de drang om nog boodschappen te doen. Het is zaterdag en wel zo makkelijk om alle spullen alvast in huis te hebben. Mijn man vind het onzin. Doen we morgen wel. Maar ik moest en zou boodschappen doen. Aangezien de winkel om 20 uur sluit rennen we er door heen. Zo dat is binnen.

Enorme buik

We gaan naar huis en leggen ons zoontje op bed. Wanneer ik op de bank plof voel ik toch wat harde buiken. Om 22:30 uur begin ik flink te trillen. Misschien toch wat te veel gedaan. Ik duik mijn bed in. Ik val als een blok in slaap en heb niet eens door dat mijn man even later naast me kruipt. De gebruikelijke tijd 2 uur moet ik plassen. Met zn enorme buik hoef ik er maar 1 of 2 keer per nacht uit. Prima te doen al zeg ik zelf. Wanneer ik op sta voel ik een duidelijk plopje en voel ik water langs mijn benen lopen. He dat waren mijn vliezen. Met mn benen tegen elkaar geklemd(om maar niks op de vloerbedekking te lekken) loop ik naar de badkamer. Op het toilet verlies ik meer vruchtwater.

Even douchen

Ik spring even onder de douche om me op te frissen. Mijn man heeft nog steeds niks door. Zachtjes loop ik naar mijn bed. Onder het voeteneind staat het kraampakket. Ik heb wat kraamverband en een matje nodig om mijn bed te beschermen.

Zo gezegd zo gedaan

Mijn plan is namelijk om gewoon te gaan slapen aangezien ik nog geen weeën voel. Op mijn hurken trek ik zachtjes het kraampakket onder het bed vandaan. Die zit natuurlijk helemaal vol met plastic, dus wanneer ik een verband pak schrikt mijn man wakker en roept “wat doe je”. Hier schrik ik natuurlijk weer van en ik val bijna achterover. Ik vertel hem dat mijn vliezen zijn gebroken. Hij wil gelijk zijn bed uitspringen en vraagt wat hij kan doen. “ga maar slapen, ga ik ook doen, heb nog geen weeën”. Zo gezegd zo gedaan. Om 2:45 uur stap ik mijn bed weer in. Om 3 uur moet ik mijn eerst wee weg puffen. Niks geen slapen zegt mijn man. Samen staan we op en gaan we alles voorbereiden voor de bevalling. Zachtjes natuurlijk ons zoontje ligt namelijk heerlijk te slapen. Ik probeer zelf mee te helpen alles klaar te leggen maar de weeën komen direct om de 3 minuten. Niks voorweeën of wat dan ook. Hoppa gelijk aan. Net zoals bij mijn eerste zoontje.  Om 3:45 uur met in gedachten dat de vorige bevalling snel ging bellen we de verloskundige. Ze komt er aan. Ook bellen we mijn moeder. Ze gaat beneden zitten om mijn zoontje op te vangen mocht hij wakker worden of mochten we toch naar het ziekenhuis moeten. Mijn zoontje wordt een half uur voor zijn broertje geboren wordt wakker en wacht geduldig met zijn oma beneden.

DeluiermandverloskundigenThijs (1)

Lang leven de douche!!

Om 4 uur komen zowel de verloskundige als mijn moeder binnen. Mijn weeën volgen elkaar super snel op. De verloskundige spreekt af om niet te toucheren maar even aan te kijken tot ik persdrang krijg.

Ik ga onder de douche. Heerlijk dit helpt mij door de ween heen net als bij mijn eerste. Lang leven de douche!!

Na 20 minuten heb ik het wel gezien onder de douche. Ik hou het niet meer. “Kijk maar hoever het er voor staat” zeg ik tegen de verloskundige, “ander neem ik pijnstilling. “

Niet bepaald klein

Dit is niet nodig. Ik heb 10 cm! Yes roep ik. Nog even en ik kan mijn zoontje vast houden en zien. Dat persen was alleen nog even een dingetje. Meneer had besloten om naar de sterren te kijken en was nou ook niet bepaald klein (3980 gram). In verschillende houdingen met hulp van de verloskundige geperst. Uiteindelijk wanneer ik aan het voeteneind van mijn bed op mijn hurken zit voel ik hem duidelijk zakken. Hop het bed in.

Onbeschrijfelijk mooi

De kraamzorg die ondertussen ook is gearriveerd helpt door middel van fundus expressie en dan is daar onze lieve tweede zoon om 5:25 uur geboren. Wat blijft dat toch een onbeschrijfelijk mooi en overweldigend gevoel. De placenta volgt vlot. Helaas was er een knip nodig, deze wordt gehecht en het grote genieten kan beginnen. Ons eerst zoontje komt boven om zijn broertje te bewonderen. Compleet zijn we zo met zijn 4e. De begeleiding vanuit de luiermand was geweldig.

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit