Een geboorteplan, is een overzichtelijk document waarin jouw wensen rondom de bevalling beschreven staan. Je kunt het maken van je geboorteplan gebruiken om je voor te bereiden op je bevalling. 

Geboorteplan-verloskundigen-deluiermand

Geboorteplan

Door het maken van een geboorteplan, kom je erachter wat jullie belangrijk vinden en wat je van anderen verwacht. Door met ons hierover in gesprek te gaan, begrijpen we elkaar beter en kunnen we het beste samenwerken tijdens de bevalling. Het schrijven is geen verplichting, maar is fijn als je graag bepaalde dingen zou willen. Een bevalling gaat niet altijd zoals je voor ogen had, soms zijn er medische ingrepen nodig. De ervaring leert dat de barende en partner met een goed gevoel kunnen terugkijken op de bevalling als de verloskundige de wensen en behoeften heeft geprobeerd te waarborgen. Dit lukt niet altijd. In dat geval is goede communicatie tussen zorgverlener, barende en partner belangrijk om gezamenlijk tot een nieuw plan te komen. Iedere bevalling gaat anders, dus het is niet altijd mogelijk om precies volgens plan te werken.

Hoe maak je het?

Wat je in je baringsplan beschrijft is een handleiding voor jullie zelf en voor de mensen om je heen. Als je op bepaalde momenten toch anders besluit dan je in je plan had beschreven, dan kan dat natuurlijk altijd.

Een voorbeeld van geboorteplan een vind je hier!

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit