De pil is één van de meest gebruikte anticonceptie methoden. De hormonen in de pil zorgen ervoor dat er geen eicel vrijkomt en ze maken het slijm in de baarmoederhals stugger, waardoor zaadcellen hier minder goed doorheen kunnen. Daarnaast kan een bevruchte eicel zich minder goed innestelen in de baarmoederwand. Er zijn verschillende soorten anticonceptiepullen. Je bent altijd welkom voor een informatief gesprek, en zullen altijd in overleg met jou de beste optie voorschrijven. 

De-Luiermand-pil-anticonceptie

Combinatiepil

Microgynon 30: In dit type pil zitten 2 verschillende hormonen. Het wordt daarom de combinatiepil genoemd. De hormonen in dit type pil zijn:

Levonorgestrel (een progestageen)
Ethinylestradiol (een oestrogeen)
Eigenschappen zijn: Je moet deze dagelijks innemen, je kunt je menstruatie overslaan en/of uitstellen.  Je kunt dit niet combineren met borstvoeding. De pil is zeer betrouwbaar < 1% kans op zwangerschap, mits deze goed wordt ingenomen.
Klik hier meer informatie over de combinatiepil.

 

Cerazette

De pil zonder oestrogeen, wordt ook wel de minipil genoemd. Deze pil kan je combineren met borstvoeding. Er is geen stopweek, je slikt de pil dus continue door. Je kunt je menstruatie dus ook niet timen/uitstellen. De pil is net zo betrouwbaar als de combinatiepil, mits je deze goed inneemt.
Klik hier meer informatie over de Cerazette.

 

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit