Individueel advies vóór het ontstaan van een zwangerschap (preconceptie-advies) wordt al enige tijd aangeboden aan vrouwen met een bekend verhoogd risico op complicaties tijdens de zwangerschap. Deze zorg is nu voor iedereen met een kinderwens beschikbaar in de vorm van het verloskundig kinderwensspreekuur.

De-Luiermand-baby-schoentjes-kinderwens

Gezonde leefstijl

Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van het kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta.  Door een gezonde leefstijl kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de zwangerschapsuitkomst voor jezelf en jullie kind positief beïnvloeden. Denk hierbij aan alcoholgebruik, voeding, medicijnen en gebruik van foliumzuur.

In dit consult komt aan de orde:

  • Leefstijl
  • Foliumzuuradvies bij zwangerschapswens
  • Gezondheid van beide partners en de familie
  • Zwangerschap en arbeid
  • Verloskundige systeem in Nederland

Voor het maken van een afspraak kun je ons bellen.

 

Vragenlijst

Het is dan prettig als je de vragenlijst op www.ZwangerWijzer.nl invult en even contact op neemt met onze assistente. Op deze manier kunnen wij ons goed voorbereiden op deze afspraak. Het consult duurt een half uur tot een uur, zo nodig wordt er een tweede afspraak gemaakt. Van het consult krijg je een verslag, dat je huisarts (met je toestemming) ook ontvangt. Aan dit consult zitten geen kosten verbonden.

Meer informatie

Over zwanger worden kan je ook op deze nieuwe website kijken: www.strakszwangerworden.nl. Ruim 20 organisaties hebben samengewerkt om tips en adviezen te kunnen geven over hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden.

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit