In onze praktijk hebben we de mogelijkheid om na het plaatsen van een spiraal een echo te maken om te beoordelen of de plaatsing goed is gegaan.
De-Luiermand-logo-echo-spiraal-controle

Echo na spiraalplaatsing

Na een ongecompliceerde plaatsing van een spiraal is het volgens de laatste inzichten niet nodig om een echo te laten maken. Soms gaat de plaatsing wat moeizamer of is er een andere reden om na ongeveer 6 weken te kijken of het spiraal op de juiste plek in de baarmoeder zit.
De verloskundige die de spiraal plaats zal aan jou aangeven of er een reden is om deze echo te maken en daarvoor direct een afspraak maken. De kosten van de echo worden dan ook vergoed.
Als je zelf, om welke reden dan ook, graag een echo wil ter controle van je spiraal dan moet je dit zelf betalen. Kosten daarvan zijn €38,92.

 

Inwendige echo

De spiraal controle gebeurt via een inwendige echo waarbij de baarmoeder en de eierstokken bekeken worden en beoordeelt wordt of de spiraal in de goede positie in de baarmoeder zit. Bij een inwendige echo bekijken we de baarmoeder vanuit de vagina middels een kleine echokop (ongeveer 2 cm breed). Het uitvoeren van een inwendige echo is niet pijnlijk, maar kan wel oncomfortabel zijn. We raden je om voor het onderzoek nog even te gaan plassen.

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit