Op donderdag 25 februari had ik mijn 40 weken controle bij Corrina. Ik voelde me prima, maar had nog totaal geen weeën. Ik gaf ook aan dat alles goed ging en dat ik nog even wilde wachten met de bevalling???? ik wilde heel graag een maart kindje.. Zo gezegd zo gedaan..

Toch een maart kindje!

Corrina zei dat dat moest lukken en dat we elkaar een week later zullen zien op de volgende controle. Op dinsdag 2 maart zat ik om 10 uur weer op de praktijk bij Corrina. Vanaf vandaag mag hij komen.. Ik werd tijdens de controle ook gestript met de hoop dat er wat zou gebeuren.. Vervolgens ben ik naar huis gegaan en heb ik mijn zoontje van 2.5 opgehaald van de peuterspeelzaal. Bij mijn eerste bevalling was ik ook met 41+4 gestript. Ik heb de middag zonder gerommel doorgebracht. Ik kreeg wel tussendoor harde buiken, maar dit was normaal na het strippen. Tegen de avond had ik de moed opgegeven. Ik was wel erg moe, maar dacht dat dit ook de normale vermoeidheid was. Rond 19.00 uur begon het te rommelen van binnen menstruatiepijn met af en toe kleine steken..

Zou het toch beginnen?

Om 21.37 uur kreeg ik mijn eerste wee. Daar bleef het ook even bij.. om 22.34 uur kreeg ik mijn tweede wee. Ik wist even niet meer of er echt iets zou gebeuren, dus dacht rond 23.00 te gaan slapen. Ik ben vervolgens naar bed gegaan en het slapen zat er voor deze nacht niet in. Tot 3.30 uur kreeg ik om de 15-30 minuten een wee. Vervolgens ben ik toch maar uit bed gegaan en heb ik toch de verloskundige gebeld. Ik gaf aan dat ik nog geen regelmatige weeën had, maar ik voelde wel al dat ik iets voelde aankomen. Mirjam gaf aan dat het door het strippen kon komen en eventueel toch nog even kan duren..
Ik ben toen toch maar weer naar bed gegaan en ondertussen pufde ik wat weeën weg.

Regelmatige weeën!

Om 06.00 begonnen de weeën regelmatiger te komen en liet ik mijn man de tijd bijhouden. Om 07.00 heb ik de vk gebeld en gaf ik aan dat dit wel erg vaak en hevig is. Zij had net een bevalling achter de rug in het Reinier de Graaf en gaf aan dat ze binnen een half uur bij ons zou zijn. Toen ze er rond 07.30 uur was keek ze meteen naar mijn ontsluiting en stond ik al op 6cm. Indien ik nog in het ziekenhuis wilde bevallen moesten we meteen vertrekken. Rond 08.00 uur aangekomen in het SFG Rotterdam. De dienst van Mirjam zat er bijna op. Marlijn zou haar overnemen, ondertussen was ik nog wat weeën aan het wegpuffen. Ik had besloten om niet liggend te gaan bevallen. Op het moment dat ik thuis moest liggen voor mijn ontsluiting had ik al enorm pijn en vond ik het veel moeilijker om mijn weeën liggend weg te puffen dan staand. Ik liep heen en weer in mijn kraamsuite.

 

Bevallingsverhaal-de-luiermand

 

Ineens een perswee!

Omdat dit mijn tweede bevalling was wist ik dat ik over ging naar mijn perswee. Ondertussen was Marlijn er ook en had ze de dienst overgenomen. Ze gaf rustig aan dat ik goed naar mijn lichaam luisterde en dat de natuur zijn werk zou doen en gewoon naar mijn lichaam moest luisteren. Met behulp van Marlijn kon ik terugkomen op mijn goede ademhaling. Op het moment dat ik persweeen had bleef ik bij mijn bed staan. Ik leunde tegen het bed aan. Na 7 minuten persen mocht ik om 09.42 uur mijn kleine wonder aanpakken. Wat een mooie natuurlijke bevalling zonder een knip of scheuren!

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit