In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 juni braken mijn vliezen. Het was 02.12 uur. Ik belde mijn vriend (wij wonen niet samen). We overlegden of hij naar mij toe zou rijden, maar ik voelde nog niets en we hadden beiden het idee dat we nog beter even een paar uurtjes slaap konden pakken.

Wauw!

's Avonds net voor 12'en gingen we maar ons tanden poetsen. Exact om 12u startte de weeën. Ik riep mijn vriend en hij begon meteen te timen.
Wauw! Ze duurden direct al tussen de 1 en anderhalve minuut en ik kreeg maar 2 minuten adempauze. Gelukkig kon ik voor de volle honderd procent op mijn lijf vertrouwen en heel goed mijn rust vinden. We durfden het niet aan om met deze snelheid een uur te wachten tot we de verloskundige belden, dus we hebben dit na een half uur gedaan. Zij zei dat ze gelijk naar ons toe zou komen. Nog voor 1'en was Catelijne er. Ze complimenteerde mij en vroeg of ik wilde weten hoe ver ik al was. Na een korte check bleek ik al 6 centimeter ontsluiting te hebben!

Naar het ziekenhuis

Vanwege bloedverlies in de zwangerschap, moest ik naar het ziekenhuis. De reis naar het ziekenhuis vond ik lastig en frustrerend omdat ik niet goed in mijn eigen bubbel kon komen. Eenmaal geïnstalleerd in het ziekenhuis, hoorde ik Catelijne zeggen:
Jullie doen het hartstikke goed zo samen, ik ga even hier zitten en geef jullie wat rust. Dit was ontzettend relaxt en we hebben zo ongeveer anderhalf uur over de laatste centimeters gedaan.

De-luiermand-verloskundige-Geboorte-Zoon-L

Het was tijd om te gaan persen!

Het persen heb ik als heel fijn ervaren. Door de ontspanning was het oxytocine-level in mijn bloed zó hoog, dat ik tussen de persweeën in, steeds in slaap viel. Dit voelde voor mij natuurlijk heel fijn, maar daardoor duurde het wel iets langer. Na 75 minuten werd onze zoon geboren om 05.12 uur op 27 juni. Hij was 51cm en 3680gr.

Alles was zo soepel en ontspannen verlopen, dat ik vanaf begin tot eind heb kunnen genieten, bijzonder weinig pijn heb ervaren en er erg veel rust was. Catelijne heeft fantastisch aangevoeld wat wij wilden hadden en precies de hulp geboden die de baby nodig had om goed ter wereld te komen. Nog steeds denk ik elke dag met een heel fijn gevoel terug een deze bevalling.

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit