Maandag 10 februari om half 9 s'ochtends braken mijn vliezen, maar omdat er maar een klein scheurtje in zat, verloor ik de hele dag vruchtwater. Ik had zelf dus geen idee dat m'n vliezen "gebroken" waren, ik dacht de hele tijd alleen maar van "jeetje, wat moet ik vaak en veel plassen".

Geen rommelend gevoel

Ik stuurde m'n vriendin een berichtje en die zei.. Es ik denk dat je vliezen gebroken zijn! Ik maar de verloskundige gebeld en Farida kwam langs. Inderdaad, vliezen gebroken.. en wat nu?! Nog geen weeën, geen rommelend gevoel in m'n buik. Maar even aankijken hoe het zich zou gaan ontwikkelen.. S'avonds maar op tijd naar bed dacht ik nog.. wie weet hoe de nacht zou gaan verlopen.

Ruggenprik

Om 23.00uur begonnen de weeën. Vanaf toen ging het snel.. Om 01.00uur Farida gebeld en we mochten ons gaan klaarmaken om naar het ziekenhuis te komen. 02.00uur waren we in het ziekenhuis en had ik al 4cm ontsluiting. Ik wilde graag een ruggenprik maar daarvoor moesten de weeen nog wat heftiger worden. Om 04.00uur zei ik van nou kom maar op met die prik.. alleen had ik toen al 6cm en was het te laat.. dan maar een morfinepompje. Toen werd de bevalling medisch en heeft Farida mij overgedragen. Toen eenmaal de morfine werkte, hebben mijn vriend en mijn moeder kunnen lachen, ik was hartstikke "stoned" en was alleen maar gekkigheid aan het vertellen.

 

De-luiermand-verloskundigenpraktijk-Dani

Wij zijn dolgelukkig

Rond kwart voor 8 s'ochtends had ik enorme persdrang en zat ik al op 10cm.. dinsdag 11 februari 08.05uur is onze dochter Dani Vénise Jane geboren, 48cm en 3025gram. Ik kijk terug op een hele fijne bevalling, het ging snel maar was heel mooi. Wij zijn dolgelukkig met ons lieve meisje! En ook dankbaar voor de steun van Farida, ookal heeft ze ons over moeten dragen.

 

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit