Het team van de Luiermand, beter kun je het als zwangere niet treffen. Qua ondersteuning, deskundigheid, accuratesse, menselijkheid en medeleven. 4 keer heb ik dit mogen ervaren, waarvan 1 buitenbaarmoederlijke zwangerschap, 1 zwangerschapsvergiftiging, 1 hoge bloeddruk en 1 zwangerschap die me zoveel energie kostte, dat ik gewoon niet meer kon.

Fijn gevoel bij de Luiermand

Gaan we niet te ver op in, want ik wil jullie graag meenemen naar mijn laatste bevalling 2 januari 2018, waar met de geweldige hulp van Farida onze zoon Cain na een vlotte bevalling ter wereld kwam. Na de heffige ingeleide bevalling van mijn oudste dochter die een lastige start had, kon ik me met onze middelste Fae onmogelijk concentreren op de taak die voor me lag (was beiden keren medisch waardoor ik in mijn bevalling niet ben begeleid door de dames van de Luiermand). Ik had beiden keren een ruggenprik gehad en had de wens uitgesproken dat ik graag een badbevalling wilde ivm erge beenweeen de 2 bevallingen ervoor en dat ik het deze keer graag, ondanks dat ik het eng vond ivm bekkeninstabiliteit en mn ervaring met beenweeen, zelf en zo natuurlijk mogelijk wilde doen. Ik had bij mijn controles (voornamelijk Corrine en Inge) altijd een heel fijn gevoel bij de Luiermand. Leuk praatje met Janet, controle (vrij geregeld omdat ik bang was voor complicaties ivm hoge bloeddruk) en weer naar huis.

 

Met mn 4e zwangerschap in 4 jaar was ik kind aan huis. De enige waar ik niet zo'n klik mee had en die mijn controles weleens uitvoerde was Farida. Het was ook bij haar uitstekend maar vond t vrij zakelijk met wat ik gewend was. Op 1 januari 2018 hebben we een extra controle gehad omdat ik t idee had dat ik weeen had. Farida had dienst en kwam mij controleren. T rommelde wel maar t was niet sterk genoeg. Met een 3 en 2 jarige in huis net verhuist bekkeninstabiliteit vanaf 8 weken en niet kunnen eten en slapen, omdat de baby zo druk was in mn buik was ik helemaal klaar met deze zwangerschap.

 

De volgende dag had ik controle bij de luiermand en door het toucheren begon t te rommelen. Thuis gegeten en om 20 uur met regelmatige weeen de spoedlijn gebeld. Farida had opnieuw dienst en kwam naar ons huis. Na het toucheren bleek dat ik 4 cm ontsluiting had, werd t ziekenhuis gebeld en konden we komen. Om 21 uur waren we in het ziekenhuis en op mijn verzoek werd t bad geinstalleerd en gevuld. Farida was al die tijd uiterst kalm en geduldig en hielp mij om in mijn bubbel te blijven. Mijn man ging de spullen halen en toen t bad vol was werden mijn vliezen gebroken en mocht ik het bad in..

De beenweee

Dit hielp mij echt heel goed om te ontspannen. Ik heb achteraf erg gelachen, want de verpleegkundige bleef tegen Farida praten (het was erg rustig die avond op de afdeling) en zij zei steeds minder terug, een vriendelijke manier om t praten te stoppen zodat ik me kon concentreren... toen ik op 7 cm zat sloegen toch opnieuw de beenweeen in en wilde ik uit bad.  Mijn man was net binnengekomen met de spullen en hielp mij uit bad, hij was er nog niet eens aan toe gekomen om iedereen te informeren dat ik aan het bevallen was.. rond deze tijd wilde ik (lees: eiste) ik een ruggenprik maar Farida bleef rustig en zei dat ze pijnstilling zou regelen. Tegen mijn man had ze al gezegd dat daar geen tijd meer voor was maar dat ze mij rustig wilde houden.

Een natuurlijke bevalling

Eenmaal op t bed stond er alleen nog een randje dus zat ik op 9,5 cm ontsluiting. We gaan je helpen zei Farida en verzocht me op mn zij te gaan liggen. Na 1 wee was t randje weg en mocht ik gaan persen. Na 2x persen stond mijn hoofd en na 1x erna persen mocht ik onze zoon Cain 50 cm lang 3095 gram na 37 weken en 4 dagen zwangerschap in mijn armen sluiten. Dit was om 23:32 uur. Mijn gezin was compleet en wat was ik dankvoor voor de rust en de kundigheid van Farida, wat ik eerst als minder prettig had ervaren tijdens mijn controles, bleek de manier te zijn om mijn wens van een natuurlijke bevalling in vervulling te doen laten gaan. Soms gaan dingen anders dan je denkt en moet je je mening bijstellen maar ik ben nog ieder dag dankbaar dat Farida mij geholpen heeft en zoveel oog had voor wat ik nodig had, zonder dat ik dat aan hoefde te geven. Met ieder van deze toppers zit je goed en ik hoop dat jullie na je zwangerschap met net zoveel plezier terug kunnen denken aan je tijd bij de Luiermand als ik. Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie hulp bij onze 3 prachtige kinderen ❤

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit