Als jullie samen besloten hebben dat je ervoor wilt gaan hoop je vaak ook dat dit zo snel mogelijk lukt. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om zo snel mogelijk zwanger te worden.

De-Luiermand-Verloskundigen-praktijk-spuiten-slikken

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is voor iedereen belangrijk, mocht je zwanger proberen te worden, dan is het éxtra belangrijk. Probeer zo veel mogelijk stress te vermijden, dit kan een negatieve invloed hebben op je hormoonhuishouding. Zorg dat je een gezond gewicht hebt. Bij een BMI tussen 18,5 en 25 heb je een normale kans op een zwangerschap.
30 procent van de vrouwen is binnen drie maanden in zwanger, 70 procent binnen een halfjaar en ruim 80 procent na een jaar. Na twee jaar is 90 procent zwanger. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, van sporten blijf je fit en daar heb je zowel vóór als tijdens je zwangerschap veel voordeel van. Wil je hier meer informatie over kijk dan op de pagina leefstijladviezen.

Wanneer ben je vruchtbaar?

Uiteraard is het advies, heb seks wanneer je er zin in hebt! Maar doe het vooral ook in de periode vóór je eisprong: alleen dan ben je vruchtbaar. Zaadcellen kunnen 2-4 dagen overleven in de baarmoeder, in afwachting van het springen van de eicel. Bij de meeste vrouwen vindt de eisprong 2 weken voor de volgende menstruatie plaats. Als je een cyclus hebt van 28 dagen dan is je eisprong dus ongeveer 2 weken na de eerste dag van je menstruatie.  Heb je een cyclus van 32 dagen dan is je eisprong dus ongeveer 18 dagen na de eerste dag van je menstruatie.
Kijk ook op de pagina wanneer ben ik vruchtbaar om uit te rekenen wanneer je vruchtbaar bent.

 

Rook en drink niet

Roken en alcohol drinken verminderen je vruchtbaarheid. Vrouwen die (mee)-roken zijn ruim dertig procent minder vruchtbaar dan niet-rokende vrouwen. Hetzelfde geld voor alcohol: (veel) alcohol beschadigt de eicel en bemoeilijkt daardoor de bevruchting. Ook bij mannen vermindert roken en drinken de vruchtbaarheid, het remt de aanmaak van zaadcellen en deze middelen kunnen zorgen voor afwijkende zaadcellen.

Regelmatige efficiënte seks

In de week vóór je eisprong is het advies om 1x per 2 dagen te vrijen en rondom de dag van de eisprong dagelijks (zie hier wanneer je eisprong is). Twee á drie keer per week is optimaal voor de zaadkwaliteit. Tips voor tijdens de seks: zorg dat de penis tijdens het klaarkomen zo diep mogelijk in je vagina zit, houd na terugtrekken van de penis je vagina ‘dicht’ om zo veel mogelijk zaad binnen te houden. Maar maak je niet te druk als je iets verliest, er is tenslotte maar één zaadje nodig. Blijf na de seks nog een tijdje op je rug liggen. Na 20 minuten is dit niet meer effectief. De belangrijkste tip is, zorg dat het nog wel leuk blijft en het geen “moetje” word. Kies een standje waarbij het zaad de baarmoedermond goed kan bereiken; zo is bovenop als vrouw misschien niet de handigste optie, de missionarishouding geeft de grootste kans op bevruchting. We zeggen niet dat je van andere standjes niet zwanger raakt, het zijn tips ter bevordering.

Geniet ervan!

Als je zelf een orgasme krijgt, trekt je baarmoeder samen en wordt het zaad nog verder je baarmoeder ingestuwd. Sowieso is het goed om het vooral leuk te houden! Stress heeft een negatief effect op je vruchtbaarheid (zie tip 1) dus neem juist elkaar nog lekker even mee uit eten, en geniet van de tijd samen, dan volgt de rest vanzelf! Tot snel!

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit