Sinds 2012 werk ik naast mijn baan als verloskundige ook als echoscopiste.
En tot op de dag van vandaag vind ik dat het leukste wat er is! Het is bijna magisch om even ‘binnen te mogen kijken’. Van hele kleine baby’s bij een vroege echo, tot op het allerlaatste moment net voor de bevalling, alle echo’s hebben iets bijzonders. Vaak begeleiden we stagiaires die ook echoscopiste willen worden. Naast dat ik dit erg belangrijk vind voor de toekomst is het ook erg leuk om te doen.

 
verloskundige blog

Zo zat ik met Esther, onze stagiaire, te echoën. Het was een vroege echo bij ongeveer 7 weken zwangerschap. Esther begon met de echo en kreeg al snel een prachtig klein mini-mens in beeld met een kloppend hartje! De beeldvorming was heel erg mooi en we zagen duidelijk een mooi vruchtzakje met een ieniemienie baby’tje van 1,5 cm groot. De ouders waren helemaal blij met dit goede nieuws en wij waren heel enthousiast omdat alles er zo goed uitzag.

Ik vroeg aan Esther of ze nog even de hele baarmoeder door wilde scannen om te kijken of er nog andere bijzonderheden te zien waren. Dat is de standaard procedure bij zo’n echo. Ondertussen leg ik aan de ouders uit dat we dit altijd doen om er zeker van te zijn dat er geen andere bijzonderheden zijn en of er niet stiekem nog een baby in de baarmoeder verstopt zit. De vader van de baby reageert daarop met dat er in zijn familie heel veel tweelingen voorkomen en precies op dat moment zie ik in een flits nog een vruchtzakje zitten!! Ook Esther ziet dit en probeert om dat vruchtzakje ook goed in beeld te brengen en jawel hoor daar zit nog een baby!!!

Ik ben dan altijd een beetje terughoudend met enthousiast zijn omdat ik weet dat het ook kan voorkomen dat 1 van de twee baby’s niet goed is, dus wil ik eerst zeker zijn dat het goed zit voordat ik iets zeg. En jawel! Een tweede hartje knippert dapper op het scherm.

Ondertussen zitten de ouders met mij grote ogen aan te kijken ????. Uhm…. Het zijn er twee! Na enige bevestiging en herhaling van ons dat het een tweeling is, dringt het door bij de ouders dat er toch écht nóg een baby’tje in de baarmoeder zit! Na dubbele felicitaties gaan de ouders dolgelukkig naar huis. Hoe bijzonder!

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit