Kerstavond lang geleden….
de-luiermand-corrina-jong-verloskundige

Toen ik een jaar was afgestudeerd als verloskundige had ik dienst met de kerstdagen voor de Luiermand.

In die tijd hadden wij meerdere dagen dienst achter elkaar. En zo deed ik dat jaar de hele kerst dienst. Al aan het einde van de middag werd ik gebeld door een vrouw met weeën. De vorige bevalling was zo snel gegaan en de vraag was of ik wilde komen kijken.

Ze woonden in een mooi huis en toen ik daar binnen stapten kwam de kerstsfeer mij al tegemoet. In het midden van de kamer stond de mooiste kerstboom die ik ooit gezien had. Hij kwam tot aan het plafond, was prachtig groen en vooral heel erg vol en breed. Zo breed, dat wanneer ik de trap afkwam om naar de keuken te lopen ik de kerstboom niet kon missen!

De bevalling was al goed op gang en vorderde goed. Maar omdat deze baby lekker op zich liet wachten, hij wilde niet heel goed indalen, werd het toch kerstavond. Het werd schemerig en terwijl wij met 4 personen op deze baby aan het wachten waren op deze kerstavond ervoer ik een kerstavond gevoel wat daarna nooit meer overtroffen is.
Na een beetje geduld en wat extra hulp kwam deze baby in dat kamertje op de wereld. Hij was flink van gewicht en had een goede start. Het beeld van deze ouders met deze kleine bolle baby op hun kamer met nachtlampje naast het bed ben ik nooit kwijtgeraakt.

Na de bevalling pakte ik al mijn spullen weer in en vertrok met mijn tassen de trap af richting de voordeur. Weer passeerde ik die prachtige kerstboom. Met een geluksgevoel stapte ik in mijn auto en vertelde mijzelf dat ik absoluut het allermooiste en meest speciale beroep ter wereld had!

Liefs Corrina

Bekijk ook onze Zwangerschap kalender

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit