Best lang geleden hadden we geen google maps. Of zo’n handzaam ringmapje dat je op bladzijde 32, K7 het adres kon vinden was er ook nog niet. Nee, we hadden zo’n uitklapkaart waarop je de adressen opzocht om vervolgens een handige route uit te stippelen om de kersverse moeders te bezoeken.

Marieke-de-luiermand

Zo was ik nog student (dus dat was echt best lang geleden) en liep ik die dag stage bij Tabitha. We klapte de kaart open die zo’n beetje de hele voorruit besloeg en gingen op pad.

Visiterijden is altijd leuk. En zeker samen hadden we genoeg gespreksonderwerpen. Zo kwamen we bij een gezin dat nog niet zo lang geleden naar dit huis verhuisd was. Ze waren letterlijk de dozen aan het uitpakken toen de baby geboren werd. Een blije kleuter deed de deur voor ons open. De woonkamer was inmiddels klaar dus we zouden daar het gesprek voeren over hoe het met ze gaat. Tijdens het gesprek gaat de huistelefoon en geeft meneer de telefoon aan Tabitha want het was voor “haar”. Ik moest al een beetje lachen want ja, dit maak je niet iedere dag mee. Kennelijk was de wasmachine klaar om bezorgd te worden. Vervolgens zie ik achter Tabitha een kastdeur naar buiten “vallen”. Heel even vraag ik me af of we gefilmd worden om te kijken wanneer we doorhebben dat het een grap is.

Gelukkig heeft de deur niemand geraakt, en hebben we hartelijk gelachen samen met het gezin.

Eenmaal buiten aangekomen, belt Martine! Ze gaat bevallen van een derde kindje en wil graag thuis bevallen. De adrenaline schiet omhoog. Het bijzondere is, dat de oudste kinderen bij de bevalling mogen zijn. We vouwen onze kaart weer open  en gaan snel op pad!

Er is een kamertje klaargemaakt voor de bevalling. Martine ligt heel rustig de weeën op te vangen. De kinderen staan aan het hoofdeinde van hun moeder. Ze zijn 8 en 10 jaar. Martine bevalt heel rustig en snel en de blijdschap van iedereen als de kleine Jip geboren is, is magisch om te zien.

Na de bevalling pakken we onze visitelijst weer op!

Nu 18 jaar later, berekent google maps exact mijn aankomsttijd en zegt een stem waar ik links en rechts moet gaan. Zelf een foto van een huis, maakt het zoeken van een adres veel makkelijker en sneller 😉

En de bevalling ?? Tja daarvan is de aankomsttijd meestal niet te voorspellen maar nog altijd een magische gebeurtenis !!

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit