De intake wordt rond de 8e zwangerschapsweek gepland. Tijdens deze uitgebreide controle bespreken we jouw gezondheid en van je partner en zullen we vragen of er erfelijke ziektes en/of aangeboren afwijkingen in de familie voorkomen.

de-luiermand-nieuws-blog-1

Mind2Care

Voor de intake krijg je een mail van Ivido met de titel Mind2Care. Deze bevat een vragenlijst die is gemaakt om tijdens de zwangerschap inzicht te krijgen hoe het zowel lichamelijk als op psychisch gebied met je gaat. Op basis van de antwoorden krijg je, als het nodig is, advies over begeleiding of behandeling tijdens de zwangerschap. Dit advies zullen we bespreken tijdens de intake.

Het is een paar handelingen om binnen de vragenlijst te komen, dit is om te zorgen dat de omgeving goed beveiligd is en alleen wij jouw advies kunnen inzien. Neem even de tijd om de vragenlijst op een rustig moment in te vullen.

Bloedafname

Daarnaast zullen wij bloed afnemen dat onderzocht gaat worden op je bloedgroep, rhesusfactor, en irregulaire antistoffen. Verder wordt het bloed onderzocht op 3 geslachtsziektes namelijk HIV, hepatitis B en Lues. En controleren we het glucose- en ijzergehalte.

Prenatale screening

Prenatale screening is onderzoek naar afwijkingen bij je ongeboren baby. Prenatale screening bestaat uit twee onderdelen; screening naar Downsyndroom, Patausyndroom en Edwardssyndroom (de NIPT) en het structurele echoscopisch onderzoek (de SEO) bestaande uit de 13 & 20 weken echo.

Als jij dit wilt kunnen wij hier meer informatie over geven en samen met jou de keuzemogelijkheden bespreken. Wij zullen je ondersteunen in het maken van de beslissing om wel of niet te onderzoeken.

Om je zo goed mogelijk te kunnen informeren en voor jullie zelf, om je vast te verdiepen in deze onderzoeken, willen wij je verwijzen naar www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

Verder wordt onderzocht

We meten je bloeddruk en dit zullen we iedere controle weer doen. Het is jammer genoeg nog niet mogelijk om het hartje te horen kloppen met de doptone, maar we kijken natuurlijk wel met de echo! Hiervoor heb je een aparte afspraak (gehad) voor een zogenaamde vitaliteitsecho.

Je krijgt van ons informatie mee over de kraamzorg, we bespreken de folders die je hebt meegekregen en we maken een afspraak voor een termijnecho, die rond de 12 weken zwangerschap wordt gemaakt.

 

Lees vooral ook even deze Folder:

Download hier de folder “Zwanger

Click here for more information: “Pregnancy

 

 

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit