Wachten, wachten en nog meer wachten, misschien kan taart het wachten verzachten?
Rond 12 weken hebben we door middel van de termijnecho je uitgerekende datum berekend. Wist je dat maar 5% van de vrouwen bevalt op deze datum. Wanneer er geen medische problemen zijn kunnen we gewoon afwachten tot 42 weken tot de bevalling spontaan begint.
de-luiermand-verloskundigen-bollebuik

Fabeltjes

Wist je dat er veel fabeltjes zijn ten aanzien van de bevalling opwekken.
Een aantal voorbeelden van fabels zijn: Het binnenste van een Ananas eten, en tonic drinken. Wij kunnen ons voorstellen dat je hier vooral veel maagzuur van krijgt. Beide bevat een stofje waar je mogelijk weeën van zou kunnen krijgen, maar dat zijn kilo’s ananas en liters tonic, dus niet geheel haalbaar in de praktijk.

Gemeenschap:

Gemeenschap zou de bevalling kunnen opwekken door twee redenen: een orgasme en sperma. Door een orgasme gaat je baarmoeder samentrekken wat weeën op kan opwekken. Sperma bevat een stofje dat de wat mogelijk weeën kan opwekken maar dan heb je er wel een liter van nodig. Een liter! Bij een zaadlozing komt er 2 tot 5 ml vrij... Let op: geen seks meer als je vliezen al gebroken zijn.

Ander tips

Ander tips zijn pittig eten en bruine bonen eten. Dit veroorzaakt veel gassen in de darmen. Waardoor je buikkrampen kan krijgen. Daar zou je dan weer weeën van kunnen krijgen. Jullie snappen vast wel waarom wij als verloskundigen dit de minst goede optie vinden 😉.

Enige écht goede optie blijft toch geduld!

 

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit