Vaak gebeurd er tijdens een zwangerschap veel, verhuizing, drukke baan. Soms schiet de voorbereiding er bij in, of juist niet en vind je het heel fijn om met je zwangere lijf bezig te zijn. Wat je prettig vind is heel persoonlijk. Sommige vrouwen vinden yoga heerlijk ontspannend en andere sporten liever wat fanatieker. Gelukkig is onze regio van alle markten thuis!

De-Luiermand-Verloskundigen-praktijk-gym-01

Zwangerfit

Zwangerfit- mamafit Maassluis en Maasland

Wat is het?
YVLO-ZwangerFit® is een cursus welke ontworpen is door bekkenfysiotherapeuten en, zoals jullie wellicht weten, alleen door fysiotherapeuten gegeven wordt.
De aandacht in de cursus gaat uit naar trainen en onderhouden van de algehele fysieke conditie en de houdingsspieren, op een verantwoorde manier voor een juist gebruik van de wervelkolom (onder- en bovenrug), bekken en bekkenbodem. De dames trainen elk op hun eigen trainingsschema die ik voor hen maak n.a.v. de informatie die zij op het intakeformulier aan mij verstrekken. Dit trainingsschema wordt zo ontworpen dat met de reguliere huis-, tuin- en keukendingen iedereen thuis ook kan blijven oefenen. In de bijeenkomsten besteden we 60 minuten aan training, individueel of in de groep, waarbij ik met groepswerk differentieer in de oefeningen naar ieders belastbaarheid. Zo probeer ik voor iedere zwangere een passende actieve cursus te bieden: voor degene die kampt met bekken- of lage rugklachten, maar ook voor degene die nog heel fit is in de zwangerschap en dat graag wil blijven/ ontspanning vindt in inspanning.

Mamafit: 

De MamaFit® groepen staan in het teken van heropbouw van algehele fysieke conditie, stabiliteit, krachtsontwikkeling en vooral de juiste inzet (en ontspanning) van de bekkenbodemspieren en diepe buikspieren om de romp goed te kunnen stabiliseren. Iedere pasbevallen moeder kan zich vanaf ongeveer 4-6 weken, maar dat kan ook later zijn, aanmelden voor MamaFit®. Zij hoeven dus niet persé het traject van ZwangerFit® gevolgd te hebben, wanneer zij bijvoorbeeld in de zwangerschap meer baat zouden hebben bij yoga.

Met MamaFit® werk ik dus met instroomgroepen, omdat niet iedere zwangere op hetzelfde moment bevalt, eenzelfde herstel kent en ook ieder kindje ’s avonds andere behoeften heeft.

www.kinderfysiotherapiemaasland.nl/zwangerfit

 

Zwanger en sport

Zwanger en Sport – Mobilicorpus

Mobilicorpus is een fyiotherapiepraktijk in Bergschenhoek (Rotterdam). De cursus Zwanger & Sport is er om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling vanaf 12 weken zwangerschap.
De cursus wordt begeleid door fysio- en oefentherapeuten tevens sportinstructrices. Je kan en mag de lessen bij Mobilicorpus ook variëren met een van de andere cursussen die zij aanbieden, zoals zwangerschapsyoga of de cursus Theorie Goed Bevallen.

 

Pilates

Statiek zwangerschapspilates

Met Pilates oefeningen hou je je lichaam soepel en sterk. Tijdens je zwangerschap verandert je lijf en heb je een toenemend gewicht dat gedragen moet worden, dat vraagt kracht en beheersing van de spieren rondom het bekken. Met pilates train je op een leuke manier deze spieren die je buik, rug en bekken ondersteunen. Onder leiding van Pilatesdocent en YVLO ZwangerFit Coach Josée van der Kooij, worden op dinsdagavond in Kade40 lessen Zwangerschapspilates gegeven. Vanaf 13 weken kun je meedoen, en je kunt doorgaan zolang het goed voelt. Ook worden er regelmatig partnerlessen aangeboden. Meld je telefonisch aan op 06-53421892 of via info@statiek.nl.

Partnerles Statiek

Wil je samen met je partner leren hoe hij/zij je kan ondersteunen tijdens de bevalling? Tijdens deze praktische en interactieve partnerles krijgen jullie informatie over de bevalling en je oefent samen op welke manieren je je weeën kan opvangen. Samen in rust en met vertrouwen de bevalling tegemoet. De partnerles wordt gegeven door Josée van der Kooij (ZwangerFit coach) en Tabitha Kabboord (verloskundige / mindfulnesstrainer zwanger en bevallen). Beide zijn zelf moeder en weten hoe leuk en belangrijk het is om je in de zwangerschap samen voor te bereiden op de bevalling. De les vindt plaats in KADE40. Kijk voor de eerstvolgende data op de website en geef je op via info@statiek.nl.

Online cursus

Strongmoms- Dóttir 

Dit is een online trainingsprogramma dat je in je eigen tijd kunt doen. Waar je met begeleiding van filmpjes en uitleg oefeningen kan doen die bijdragen aan de zwangerschap of het herstel erna.

Geen typische of zweverige pufcursus. In 8 lessen goed en compleet voorbereid op de bijzonderste dag van je leven. Beval met vertrouwen, ontspanning en met regie. Zodat je met trots kunt terugkijken, ook wanneer het anders loopt.

Borstvoeding

Als voorbereiding op het geven van borstvoeding kun je een cursus volgen op onze eigen praktijk. informeer hier vooralnaar bij de assistentes.
Praktijk Jessie: www.praktijkjessie.nl

Aidulac Delft: www.aidulac.nl

Kinder-EHBO

Jaarlijks belanden er veel kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Bij veel van deze ongelukken kun je zelf al iets doen, als je maar weet wat.

Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus van iedereenEHBO.nl. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus! De prijs voor deze cursus is 94,95 Meer info zie: evdm-ehbo.nl

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit