Vaak gebeurd er tijdens een zwangerschap veel, verhuizing, drukke baan. Soms schiet de voorbereiding er bij in, of juist niet en vind je het heel fijn om met je zwangere lijf bezig te zijn. Wat je prettig vind is heel persoonlijk. Sommige vrouwen vinden yoga heerlijk ontspannend en andere sporten liever wat fanatieker. Gelukkig is onze regio van alle markten thuis!

De-Luiermand-Verloskundigen-praktijk-gym-01

GYM:

Ben je zwanger en wil jij je op een actieve manier voorbereiden op de bevalling en het herstel daarna? Dan is ZwangerFit iets voor jou!

Zwangerfit- Fernhout fysiotherapie:

Ben je zwanger en wil jij je op een actieve manier voorbereiden op de bevalling? Dan is ZwangerFit iets voor jou!
ZwangerFit is een leuke, sportieve manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap en je
voor te bereiden op de bevalling. Naast het werken aan conditie, houding, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen
zij ook zwangerschap gerelateerde klachten voorkomen of verminderen.

Voor wie

De cursus is voor elke zwangere vrouw die zich op een sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling. ZwangerFit is ook geschikt voor vrouwen met zwangerschap gerelateerde klachten, zoals bekken- en rugklachten.
Vanaf de 12e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Het is een doorlopende cursus dus iedereen kan instromen wanneer ze wilt.

Zie de website van Fysio Fernhout ook voor de MAMAFIT (na de geboorte van je baby):

www.fysiofernhout.nl 

Zwangerfit- mamafit Maassluis en Maasland

Wat is het?
YVLO-ZwangerFit® is een cursus welke ontworpen is door bekkenfysiotherapeuten en, zoals jullie wellicht weten, alleen door fysiotherapeuten gegeven wordt.
De aandacht in de cursus gaat uit naar trainen en onderhouden van de algehele fysieke conditie en de houdingsspieren, op een verantwoorde manier voor een juist gebruik van de wervelkolom (onder- en bovenrug), bekken en bekkenbodem. De dames trainen elk op hun eigen trainingsschema die ik voor hen maak n.a.v. de informatie die zij op het intakeformulier aan mij verstrekken. Dit trainingsschema wordt zo ontworpen dat met de reguliere huis-, tuin- en keukendingen iedereen thuis ook kan blijven oefenen. In de bijeenkomsten besteden we 60 minuten aan training, individueel of in de groep, waarbij ik met groepswerk differentieer in de oefeningen naar ieders belastbaarheid. Zo probeer ik voor iedere zwangere een passende actieve cursus te bieden: voor degene die kampt met bekken- of lage rugklachten, maar ook voor degene die nog heel fit is in de zwangerschap en dat graag wil blijven/ ontspanning vindt in inspanning.

Mamafit: 

De MamaFit® groepen staan in het teken van heropbouw van algehele fysieke conditie, stabiliteit, krachtsontwikkeling en vooral de juiste inzet (en ontspanning) van de bekkenbodemspieren en diepe buikspieren om de romp goed te kunnen stabiliseren. Iedere pasbevallen moeder kan zich vanaf ongeveer 4-6 weken, maar dat kan ook later zijn, aanmelden voor MamaFit®. Zij hoeven dus niet persé het traject van ZwangerFit® gevolgd te hebben, wanneer zij bijvoorbeeld in de zwangerschap meer baat zouden hebben bij yoga.

Met MamaFit® werk ik dus met instroomgroepen, omdat niet iedere zwangere op hetzelfde moment bevalt, eenzelfde herstel kent en ook ieder kindje ’s avonds andere behoeften heeft.

www.kinderfysiotherapiemaasland.nl/zwangerfit

 

Zwangerschapscursus ZwangerFit – Westwijk Fysiotherapie

ZwangerFit® is een actieve zwangerschapscursus onder leiding van een geregistreerde bekkenfysiotherapeut. Met oefenmaterialen wordt gewerkt aan het behoud of zelfs verbeteren van de conditie, het onderhouden van de spierkracht en er is veel aandacht voor de coördinatie en stabiliteit van lage rug en bekken. De actieve lessen worden aangevuld met theorielessen over thema’s als belastbaarheid van lage rug en bekken, de bekkenbodem, ademhaling en ontspanning, de bevalling en kraamtijd. Zo ga je fit en optimaal voorbereid de bevalling tegemoet!

Een zwangerschap hoeft er zeker niet voor te zorgen dat je sterk achteruit gaat in conditie. Sterker nog, het is mogelijk lekker fit te blijven en bij een zeer slechte basisconditie zelfs vooruit te gaan in conditie en belastbaarheid! Daarnaast kunnen we je met advies, tips en oefeningen bijstaan als er zich wel klachten voordoen.

Locaties en tijden: Vanaf 13 weken zwangerschap kun je deelnemen aan de lessen.
De lessen Zwanger&Fit worden gegeven aan de Dirk de Derdelaan 41 in Vlaardingen.
Docent: Emina Barakovic.

www.fysiowestwijk.nl

 

Zwanger en Sport – Mobilicorpus

Mobilicorpus is een fyiotherapiepraktijk in Bergschenhoek (Rotterdam). De cursus Zwanger & Sport is er om je fysiek en mentaal voor te bereiden op de bevalling vanaf 12 weken zwangerschap.
De cursus wordt begeleid door fysio- en oefentherapeuten tevens sportinstructrices. Je kan en mag de lessen bij Mobilicorpus ook variëren met een van de andere cursussen die zij aanbieden, zoals zwangerschapsyoga of de cursus Theorie Goed Bevallen.

PILATES:

Statiek zwangerschapspilates
Met Pilates oefeningen hou je je lichaam soepel en sterk. Tijdens je zwangerschap verandert je lijf en heb je een toenemend gewicht dat gedragen moet worden, dat vraagt kracht en beheersing van de spieren rondom het bekken. Met pilates train je op een leuke manier deze spieren die je buik, rug en bekken ondersteunen. Onder leiding van Pilatesdocent en YVLO ZwangerFit Coach Josée van der Kooij, worden op dinsdagavond in Kade40 lessen Zwangerschapspilates gegeven. Vanaf 13 weken kun je meedoen, en je kunt doorgaan zolang het goed voelt. Ook worden er regelmatig partnerlessen aangeboden. Meld je telefonisch aan op 06-53421892 of via info@statiek.nl.

PARTNERLES STATIEK:

Wil je samen met je partner leren hoe hij/zij je kan ondersteunen tijdens de bevalling? Tijdens deze praktische en interactieve partnerles krijgen jullie informatie over de bevalling en je oefent samen op welke manieren je je weeën kan opvangen. Samen in rust en met vertrouwen de bevalling tegemoet. De partnerles wordt gegeven door Josée van der Kooij (ZwangerFit coach) en Tabitha Kabboord (verloskundige / mindfulnesstrainer zwanger en bevallen i.o). Beide zijn zelf moeder en weten hoe leuk en belangrijk het is om je in de zwangerschap samen voor te bereiden op de bevalling.De les vindt plaats in KADE40. Kijk voor de eerstvolgende data op de website en geef je op.

YOGA

Bij zwangerschapsyoga gaat het om een goede balans tussen draagkracht en draaglast. De nadruk ligt op de concentratie op de ademhaling, een goede houding en op ontspanning.
Dieudonnee: www.zuiveryoga.nl

Yoia: www.yoia.nl Bieden ook een Engelstalige cursus aan.

Jannie Lubbers, Lukay: www.lukay.nl

BORSTVOEDING

Als voorbereiding op het geven van borstvoeding kun je een cursus volgen bij:
Praktijk Jessie: www.praktijkjessie.nl

Aidulac Delft: www.aidulac.nl

ENGLISH SPOKEN BRESTFEEDING COURSE

Kraamzorg De Waarden:

De Waarden borstvoedingsonlinecursus

Aidulac Brestfeeding Workshop Delft:

www.aidulac.nl

 

KINDER-EHBO

Jaarlijks belanden er veel kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Bij veel van deze ongelukken kun je zelf al iets doen, als je maar weet wat.

Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus van iedereenEHBO.nl. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus! De prijs voor deze cursus is 94,95 Meer info zie: evdm-ehbo.nl

 

MINDFULNESS

Wil jij je in een ongedwongen sfeer voorbereiden op je komende bevalling? Dan past deze mindfulnesstraining bij jou. Vanuit mijn ervaring als verloskundige en expertise in mindfulness vertel ik jou alle ins en outs over je zwangerschap en de aankomende bevalling. Ook laat ik je door middel van mindfulnessoefeningen ervaren wat werkt voor jou en hoe je mindfulness kan inzetten tijdens je bevalling. Zo ervaar je meer ontspanning en krijg je vertrouwen in de bevalling.  Ouders in balans - Tabitha Kabboord

www.ouders-in-balans.nl

010 2341355
Voor niet dringende vragen en het maken van afspraken.
06 46272220
Voor hulp bij de bevalling en spoedgevallen, 24 uur per dag bereikbaar.​

De Luiermand Vlaardingen
Hoflaan 43
3134 AC Vlaardingen

De Luiermand Maassluis
de Vloot 210
3144 PK Maassluis

Contact
Telefoonnummer: 010 234 13 55
Bevallings- en spoedlijn: 06 46 27 2220
E-mail: info@deluiermand.nl

Klachten? Klik hier.

knov-logo-de-luiermand-wit